Cynthia Verpoorten

Voordat ik begon met yoga, was ik een tiener die een dansopleiding volgde met als doel een professionele danser te worden. Na talloze blessures en verplichte rustperiodes vanwege overbelasting en andere factoren, kwam de school zelf met het idee om yogalessen te introduceren. Dit opende vele deuren voor mij en ik werd me bewust van hoe ik op dat moment naar mijn lichaam keek en hoe ik het behandelde.

Mijn yoga-reis werd al snel een belangrijk aspect naast mijn streven naar professioneel dansen. Allereerst verminderde het aantal blessures en leerde ik beter om te gaan met mijn lichaam en mijn grenzen, zowel fysiek als mentaal. Vanwege de vele voordelen besloot ik een yoga teacher training te volgen en al snel begon ik zelf yogalessen te geven. Inmiddels geef ik al meer dan zes jaar yogalessen en sinds een jaar run ik mijn eigen yogastudio.

Mijn specialisatie ligt vooral in het opnieuw verbinden met jezelf, zowel fysiek als mentaal. Ik geef les aan mensen van alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen, en van alle niveaus. Het doel van mijn yogalessen is om weer in contact te komen met jezelf en te leren luisteren naar je lichaam, zowel in uitdagende als rustige lessen.

Ik voelde mij altijd al aangetrokken tot yoga maar stapte pas voor het eerst op de mat op een moment in mijn leven dat ik het het meest nodig had. Kort na mijn eerste kennismaking met yoga probeerde ik een les Ashtanga Yoga en sloeg de vonk echt over. De vaste serie, de fysieke uitdaging, de Ujjayi ademhaling en de rust die het mij bracht zorgde ervoor dat Ashtanga Yoga een echte passie werd.
 
Na een tijdje begon het te kriebelen om mijn passie te delen met anderen en docent te worden. Ik volgde opleidingen bij Annemieke van der Zouwen, Joeri Roelandt, Manju Pattabhi Jois en Nele Van Poucke.
 
 
Nascha Van Echelpoel
ASHTANGA YOGA
In mijn lessen probeer ik mijn kennis en passie voor Ashtanga Yoga door te geven, je fysiek uit te dagen met respect voor je lichaam en geest en je vooral een goed gevoel te bezorgen.
 
Teacher Training Ashtanga Yoga (2019, Ashtanga Yoga Academy – 200HR)
Teacher Training Ashtanga Yoga – The first series adjustments (2019 Manju Pattabhi Jois – 35HR)
Teacher Training introductie 2de serie Ashtanga Yoga (2020-2021 Ashtanga Yoga Academy – 100HR)
Teacher Training Sup Yoga ( 2021 Prana Vinyasa – 16HR)

Heey! Ik ben Jarne van Perck. Ik ben een danser en choreograaf en maak het allerliefst voorstellingen waar ik mijn gedachten de vrije loop laat gaan. Buiten dans ben ik verzot op bordspelletjes, veel tijd door maken met mijn vrienden en familie en af en toe eens helemaal in mijn eentje te dansen op mijn kamer.

Als ik dans hou ik van mijn eigen ding te doen en niet te veel stapjes te moeten volgen. Ik probeer altijd goedgezind te zijn en altijd op zoek om iedereen een grote glimlach op hun gezicht te kunnen toveren.

Jarne van Perck
DANS
Ben je altijd al opzoek geweest op een les waar je je eigen dans stijl kunt ontdekken? Waar je opzoek gaat doorheen je lichaam en ontdekt wat het allemaal kan? Niet perse heel de tijd de stapjes juist moet doen maar gewoon jezelf kan zijn?
Dan is deze ontdekkingstocht doorheen improvisatie iets voor jou. Samen met mij gaan we opzoek wat het betekent om te improviseren en los te laten.

Ik ben toevallig met yoga in contact gekomen omdat ik een vriendin plezier wilde doen. Ik ging met haar mee naar een yogales en was onmiddellijk verkocht!

Ik begon met power yoga & evolueerde met de tijd naar meer rustige yoga, maar probeerde eerst alles daar tussenin. Heerlijk.

Over de jaren heen heeft yoga me zo veel bijgebracht, vooral: een groter algemeen bewustzijn. Maar ook fitheid & kracht, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Naast mijn dagelijkse ochtendpractice geef ik ook yogales & yogaworkshops aan groepen, bedrijven & privé.

Pascale Donner

GENTLE YOGA / YIN YOGA / RESTORATIVE

Vooral de zachte vormen van yoga spreken me aan omdat ik daarmee hoop zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Om hen te laten voelen wat yoga voor hen kan betekenen. Zowel fysiek als mentaal.

Ik geef voornamelijk yin yoga, restorative yoga & zachte flows, in al hun vormen.

Mijn motto is ‘blijf bewegen voor een soepel, flexibel, mobiel & krachtig lichaam, ongeacht je leeftijd en je lichaam.’

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn. 

Het is een effectieve work-out die verschillende spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te verkrijgen of te behouden.Isabel Meukens

PILATES / YOGALATES

Op 6/9 start een nieuwe reeks van 7 lessen, deze gaan door op volgende data: 6/9 – 13/9 – 20/9 – 4/10  -11/10  – 18/10 -25/10
Tarief: 7 lessen aan €105
(Indien je een les mist kan je die inhalen op een andere locatie, dag of uur)
Indien je wil inschrijven voor de bovenstaande reeks, graag een bevestiging per mail naar isabel@sogecom.be, zodat we een plaats kunnen reserveren.
Je ontvangt dan een mail met de gegevens voor overschrijving. 

Ik was altijd iemand die mezelf makkelijk wegcijferde. Een echte pleaser. Ik paste me zodanig aan de andere aan dat ik niet meer wist wie ik eigenlijk zelf was of wat ik zelf wou en voelde.  Uit angst om afgewezen te worden, dierf ik vaak ook mijn eigen stem niet te laten horen.Ik geraakte gaandeweg verder en verder van mezelf verwijderd.

Gelukkig was ik altijd wel nieuwsgierig. Ik voelde dat er meer was in het leven. Op een heel moeilijk moment in mijn leven, waar ik dan ook nog eens mijn moeder verloor aan kanker, vond ik troost in yoga. Een nieuwe wereld ging open voor mij en ik ontwikkelde een andere kijk op mezelf en de wereld. Yoga bracht me terug naar mezelf.

Mijn eerste les ‘Kundalini yoga’ deed een klein zaadje in mezelf ontwaken. Langzaam groeit dit zaadje uit tot een sterkere vrouw die meer en meer in haar kracht staat,  bewust van haar eigen authentieke zelf. 

Sigrid Van Tassel

KUNDALINI / YIN

Yoga is een wetenschap die me de juiste instrumenten aanreikt om bewuster in het leven te staan. Het geeft me meer energie, balans en vertrouwen.

Kundalini Yoga
Kundalini yoga noemt men ook de yoga van het bewustzijn. Het is een wetenschap die stamt uit een eeuwenoude traditie van yogi’s. Ik vind het de meest holistische vorm van yoga omdat het gelijktijdig inwerkt op het fysieke en energetische lichaam als één geheel. Het werkt diep in op cellulair niveau, de klieren, hormonen, zenuwstelsel enz. Maar ook mentaal zet het aan tot een hoger bewustzijn, waaruit je de kracht haalt om anders te denken en zelfs patronen en verslavingen te doorbreken.

Hi, I am Elize Tikmane. I come from Riga, Latvia. Since 2014 I teach weekly yoga classes in Mechelen area. I lead Hatha yoga, Gentle yoga and Yin Yang yoga classes. 

I first started practicing yoga as a teenager (around year 2004). Over time different forms of dance, movement, improvisation and performance came and when, but yoga stayed. Dance gave me freedom of expression and joy. But at the time, yoga was a wonderful discovery for myself. While practicing yoga, I would get a profound sensation that felt like returning home. Home in my own body and being. After the classes, it felt like I could breathe more and that there is more space for fresh air. Yoga helped me to manage my back pain that was caused by scoliosis.

Elize Tikmane

YIN / YIN-YANG / HATHA

My first 300h of training in Hatha yoga I acquired with Yogalife Belgium and Yogalife International in Belgium (2014) and India (2015). Furthermore, I have been studying the Yin Yoga and its functional approach to yoga asana as taught by Paul Grilley and his senior student Joe Barnett.

I continue to study. Always looking for opportunities to learn and deepen my understanding of body, mind and soul. Combining the ancient knowledge of yoga with the latest discoveries of related sciences.

In classes my approach is gentle, observant and playful. I keep an eye for your specific needs and your unique body. It is important for me to create an inclusive, non-competitive environment where every participant has a chance to grow steady in strength and flexibility.

My intention is to offer you time and space to reconnect, to exercise but also to feel and to observe your body. Help you find joy in movement and ease in stillness. To give you tools that allow you to feel better in your body, give you peace of mind, sense of contentment. To offer a moment of respite to recharge and restore your energy. A chance for quality me-time. 

In 2011 ontdekte Kim op haar kampeermatje bij Mark Coel van Inner Xanadu Yoga, een kleine verborgen tuin die in haar huist. Heel nieuwsgierig ging ze op zoek naar wat ze in deze tuin kon vinden. En dat was heel wat…

Haar kampeermatje werd vervangen door een heuse yogamat en ze probeerde gedurende een aantal jaren verschillende yogavormen uit. 

Nadat ze in 2014 echter te kampen kreeg met gezondheidsproblemen, had ze yoga bijna helemaal uit haar menu geschrapt. Toch was het yoga, in haar meest elementaire vorm, die ervoor zorgde dat er terug beweging kwam in Kim’s leven. Het was toen dat ze het besluit nam om deze ervaring te willen delen met anderen.

Kim Comminne

HATHA / YOGALATES / YING-YANG

In 2016 behaalde ze haar 200h Hatha Yoga Teacher Training Certificate bij Breath of Life, onder leiding van Sioras Deligiannis Giorgos. Wat later rolde ze haar matje uit bij:

– Timothy McCall MD: ‘Yoga As Medicine Level 1’ (30h)

– Joe Barnett ‘Yin Yoga Fundamentals’ (30h)

– Adelene Cheong ‘Restorative Yoga’ (30h)

– Marlene Henny ‘Vinyasa Sequencing’ (20h)